Kategorie
Nowości
Informacje
Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego Galeria-i (zgodna z RODO)

 

Administrator danych

 

Administratorem danych jest Aleksandra Borzecka, właścicielka sklepu internetowego Galeria-i, wykonująca działalność wpisaną przez Burmistrza Miasta Malborka do ewidencji działalności gospodarczej pod nazwą P.W. Libra Aleksandra Borzecka z siedzibą przy ul. Kochanowskiego 129 a, 82-200 Malbork. Firma zarejestrowana jest pod numerem NIP: 5791773958, Regon: 220501714.

 

Dane kontaktowe

 

Z administratorem danych można kontaktować się za pośrednictwem adresu email: starbug@poczta.onet.pl, lub galeria@galeria-i.pl,  lub pisemnie na następujący adres: ul. Kochanowskiego 129 a, 82-200 Malbork.

 

Podstawa prawna zbierania danych

 

Administrator przetwarza dane osobowe zgodnie z wymogami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako „RODO”).

 

Dane osobowe gromadzone i wykorzystywane przez sklep internetowy Galeria-i

 

  1. Dane zbierane podczas rejestracji

 

W przypadku rejestracji w sklepie (która nie jest konieczna do złożenia zamówienia) zbierane są następujące dane: adres e-mail oraz hasło, jakiego będziesz używał na naszej witrynie, imię i nazwisko, miejscowość, województwo oraz kraj.

 

  1. Dane zbierane podczas zakupu produktów.

W celu dokonania zakupu  zbierane są następujące dane: imię i nazwisko, nazwa firmy (jeśli dotyczy), adres, miejscowość, NIP (jeśli dotyczy), tel. kontaktowy, adres e-mail oraz dane dotyczące formy płatności. Dane te są zbierane w celu potwierdzenia zamówienia, identyfikacji w systemie  sklepu, wystawienia faktury oraz wysyłki zamówionego przedmiotu/przedmiotów.

 

  1. Dane zbierane automatycznie

Podczas wizyty na stronie internetowej sklepu, automatycznie zbierane są dane dotyczące wizyty klienta, np.  adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego.

 

Cele przetwarzania danych

Dane przetwarzane będą w celu:

 

A. Świadczenia usługi Konta – przez okres prowadzenia Konta na rzecz Użytkownika, aż do momentu likwidacji Konta Użytkownika na żądanie Użytkownika - na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;

 

B. Zawarcia i realizacji umów sprzedaży produktów za pośrednictwem sklepu internetowego Galeria-i – do czasu zakończenia realizacji umowy - na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) oraz art. 9 ust. 2 lit. h) RODO;

 

C. Realizacji przez Administratora ciążących na nim obowiązków prawnych, w szczególności wynikających z przepisów prawa podatkowego – przez okres 5 lat, licząc od końca roku kalendarzowego, w którym upłynął termin płatności podatku należnego w związku z zawarciem i realizacją umowy sprzedaży produktu za pośrednictwem Portalu, albo dłużej jeżeli wymagają tego przepisy prawa - na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) oraz art. 9 ust. 2 lit. h) RODO;

 

D. Ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami jakie Administrator albo Państwo możecie mieć w stosunku do siebie (w tym danych zawartych w Koncie Użytkownika, danych dotyczących umów sprzedaży produktów za pośrednictwem sklepu internetowego Galeria-i, danych przetwarzanych w związku z udzielaniem odpowiedzi na pytania w ramach usługi Zapytaj o produkt) – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) oraz art. 9 ust. 2 lit. h) RODO - przez okresy przedawnienia roszczeń, określone w przepisach prawa;

 

Dobrowolność podania danych, zgoda na przetwarzanie

 

Dane zbierane są na podstawie zgody Klienta (art. 6 ust.1 lit. a) RODO).

Podanie danych jest dobrowolne. W zakresie wskazanym w regulaminie podanie danych jest konieczne w celu rejestracji lub złożenia i realizacji zamówienia.

W przypadku udzielenia zgody na przetwarzanie Państwa danych w powyższych celach, mogą Państwo cofnąć tę zgodę w dowolnym momencie, kontaktując się z administratorem pod adresem starbug@poczta.onet.pl lub galeria@galeria-i.pl .

 

Udostępnianie danych

 

W celu zrealizowania zamówienia Twoje dane teleadresowe są udostępniane (powierzane) następującym kategoriom odbiorców:

 - Poczcie Polskiej / Firmie kurierskiej (DPD lub  innej przypadkach ustalonych z klientem)- aby umożliwić  dostarczenie przesyłki z zamówionymi produktami.

- Operatorom płatności w celu zrealizowania płatności za zamówienie, w zależności od wybranego przez klienta sklepu sposobu płatności; przez system płatności on-line (Przelewy 24) lub bezpośrednio przez bank (mBank).

- Organom państwowym. Zebrane dane zostaną udostępnione jeżeli zwrócą się do nas o to uprawnione organy państwowe, w szczególności jednostki organizacyjne prokuratury, Policja, Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (w przyszłości Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych), Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów lub Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej.

Gromadzone dane teleadresowe nie będą przekazywane ani sprzedawane żadnym innym podmiotom czy osobom fizycznym niż wyżej wymienione.

 

Prawa klienta związane z przetwarzaniem danych osobowych

 

Klientowi przysługują następujące prawa w związku z przetwarzaniem przez administratora  danych osobowych:

 

- prawo dostępu do danych, w tym uzyskania kopii danych,

- prawo żądania sprostowania danych,

- prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),

- prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,

- prawo do ograniczenia przetwarzania danych.

Jeżeli dane klienta są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) klient może dodatkowo skorzystać z poniższych praw:

 

- prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

- prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora danych osobowych klienta, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Klient przesłać te dane innemu administratorowi danych.

 

Jeżeli dane klienta przetwarzane są w oparciu o uzasadniony interes administratora danych, klientowi przysługuje prawo wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania.

 

W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z administratorem danych: starbug@poczta.onet.pl lub galeria@galeria-i.pl.

 

Zabezpieczanie zebranych danych

Formularz wypełniany przez użytkownika w trakcie składania zamówienia lub rejestracji konta, a także sam proces autoryzacji (logowania) do sklepu internetowego Galeria-i realizowany jest za pomocą bezpiecznego protokołu SSL, który istotnie zwiększa ochronę transmisji danych w sieci Internet.

Administrator dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami. Zarówno proces gromadzenia danych, jak i bazy danych je przechowujące, zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Do stosowanych przez administratora  zabezpieczeń informatycznych należą zabezpieczenia kontroli dostępu do terminali komputerowych, zapory ogniowe, oprogramowanie antyspamowe i szyfrowanie danych. Dane osobowe Klientów są chronione w czasie ich przesyłania poprzez ich szyfrowanie przy użyciu warstwy Secure Sockets Layer (SSL). Zabezpieczania techniczne i organizacyjne polegają na ograniczeniu dostępu do stref lub pomieszczeń, w których są przetwarzane dane osobowe, w szczególności dostęp do nich ma wyłącznie administrator.

 

Polityka cookies

 

Sprzedawca zbiera automatycznie dane zawarte w plikach cookies podczas korzystania ze strony internetowej sklepu internetowego. Pliki cookies to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Włączenie mechanizmu Cookies jest niezbędne do korzystania ze sklepu oraz koszyka sklepu i panelu klienta, gdyż na jego podstawie działa mechanizm sesji. Sklep zapisuje informacje w plikach Cookie dotyczących obszarów: id sesji, informacji o odwiedzinach sklepu. Dane gromadzone przy użyciu plików cookies mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Oprogramowan ie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie umożliwia umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, by blokować obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.

 

Zmiany polityki prywatności

 

Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdą osobę wykorzystującą w jakikolwiek sposób sklep internetowy Galeria-i obowiązuje aktualna wersja Polityki Prywatności.

Koszyk
...jest pusty

Ostatnio przeglądane
Szybki kontakt
galeria@galeria-i.sklep2.pl 
tel. 501704466
    Akceptuję
    Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.